Vlieg naar Stockholm met Scandinavian Airlines

Scandinavia Airlines

Bij het boeken van een vliegreis, zie je vanwege alle verschillende luchtvaartmaatschappijen al snel door de bomen het bos niet meer. Het is dan ook logisch dat veel mensen ervoor kiezen om direct op de website van bijvoorbeeld KLM te boeken. Deze luchtvaarmaatschappij straalt voor veel Nederlanders toch iets veiligs en oerhollands uit.

In Scandinavië hebben veel mensen hetzelfde gevoel voor Scandinavian Airlines, SAS. Hoewel de maatschappij de laatste jaren nogal eens negatief in het nieuws komt vanwege stakingen en financiële problemen, hechten Zweden waarde aan het bedrijf. Maar SAS weet niet enkel Zweden voor zich te winnen. Terwijl ik enkele jaren geleden fervent fan van KLM was, vlieg ik tegenwoordig bijna uitsluitend met Scandinavian Airlines. Waarom ik hiervoor heb gekozen en waarvoor SAS ook voor Nederlanders een aantrekkelijke keuze is, leg ik hieronder uit.

Extra services
De laatste jaren hebben traditionele luchtvaartmaatschappijen te maken gekregen met harde concurrentie van prijsvechters als Norwegian en Ryanair. Deze nieuwe luchtvaartmaatschappijen hebben vaak goedkopere vluchten en weten zo veel klanten te lokken.
Dit stelde de traditionele luchtvaartmaatschappijen voor een keuze: zetten ze zich in voor lagere prijzen door minder service te bieden, of proberen ze met extra service meerwaarde te bieden aan hun passagiers?
Scandinavian Airlines heeft gekozen voor een middenweg. Zo mag elke passagier kosteloos een koffer inchecken, iets waarvoor je bij KLM bijvoorbeeld inmiddels vaak moet betalen. Ook wordt er aan boord gratis koffie en thee geserveerd en hebben passagiers de mogelijkheid om extra snacks, drinken en maaltijden aan boord te bestellen. Vlieg je met SAS Plus, de luxe economy-klasse van Scandinavian Airlines, dan krijg je op elke vlucht een maaltijd geserveerd.

25 jaar of jonger? Korting!
Iedereen die lid van het Scandinavian Airlines Eurobonusprogramma en onder de 26 jaar oud is, heeft de mogelijkheid om aantrekkelijk geprijsde jeugdtickets van SAS te kopen. De tickets zijn niet altijd beschikbaar en niet altijd schrikbarend goedkoop, maar met een beetje rondkijken weet ik altijd goede aanbiedingen te vinden, vooral op de route Stockholm – Amsterdam. Een aanrader dus!

Scandinavian Airlines

Eurobonus en een app die werkt
Ok, ok, toegegeven: elke zichzelf respecterende vliegmaatschappij heeft inmiddels een app voor smartphones. Toch verdient de applicatie van SAS voor de iPhone het om uitgelicht te worden. Van het inchecken, het kiezen van een zitplaats tot het boeken van een nieuwe reis, met de app van SAS is het een eitje. En het is een verademing om de rijen voor de check-in balies of printers links te kunnen laten liggen.

Ook het Eurobonusprogramma van SAS is het aanmelden waard. Hoewel vooral inwoners van Scandinavië profijt hebben van het programma (punten verzamelen bij het boodschappen doen, online winkelen en de mogelijkheid een SAS Mastercard te nemen), kunnen ook Nederlanders en Belgen gratis vluchten of korting bij elkaar sparen met Eurobonus. Aanmelden is eenvoudig en je account is direct te gebruiken. Het zilver-lidmaatschap van Eurobonus is redelijk eenvoudig bij elkaar te sparen en geeft je bijvoorbeeld het recht een extra koffer gratis mee te nemen op elke SAS-vlucht.

Klaar om met SAS te reizen?
Stap jij volgende keer bij een Zweedse (of Noorse of Deense) vliegtuigbemanning aan boord? De voorkeur voor vliegmaatschappij is uiteraard voor iedereen persoonlijk, maar ik heb geen moment spijt gehad van het overstappen naar Scandinavian Airlines. En zelfs als je geen voorkeur hebt, loont het zich om SAS mee te nemen in de overweging als je naar Scandinavië vliegt. Op http://www.flysas.com kun je eenvoudig vliegprijzen opzoeken en meer lezen over hun Eurobonusprogramma.

Written By
More from Anthony
Hellasgården – natuur vlakbij de stad
Stockholm, in vele opzichten steeds meer een wereldstad vergelijkbaar met Amsterdam en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *