Veelzijdig ontbijt of lunch bij Pom och Flora

Pom och Flora Stockholm

Ik hoor je denken: “niet weer een lunchplek op Södermalm!”. Excuses, maar er zijn zoveel leuke restaurants op Södermalm dat ik (nog) niet toekom aan andere stadsdelen. Deze week: lunchen (of ontbijten) bij Pom och Flora, een piepklein café op Bondegatan vlakbij Nytorget. Daarnaast heeft Pom & Flora ook een vestiging in Vasastan.

Een paar straten van het populaire Nytorget, bijna een beetje verstopt, ligt Pom och Flora op de hoek van Bondegatan en Borgmästargatan. Grote ramen laten veel licht binnenvallen in dit rumoerige maar gezellige café. Hier geen menu met klassiekers die al jaren geliefd zijn, maar een strook papier aan de muur met daarop het weekmenu gekrabbeld. En dat menu is gevarieerd. Van chiapudding tot nutellacroissantjes en van fruitshakes tot roggenbrood met avocado en feta (aanrader!), je kunt het hier allemaal eten.

Het leuke aan het café is dat de gerechten relatief klein en betaalbaar zijn, waardoor je meerdere dingen kunt uitproberen. Het gebeurt dan ook niet zelden dat de tafels volstaan met een bonte verzameling aan broodjes, shakes en allerlei schaaltjes met yoghurt.

Welk gerecht je ook kiest, het ziet er allemaal geweldig uit, getuige ook de populaire Instagrampagina van Pom och Flora. Ik was vooral fan van de verschillende soorten Deens roggebrood met avocado en ei!

In een stad waar veel lunchplekken gasten nog steeds een kop verbrande koffie voorschotelen, is Pom & Flora ook een verademing. Goede koffie, espresso en cappuccino is wat de klok hier slaat.

Pom och Flora Stockholm

In de lente of zomer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je kop koffie to go in het park op te drinken, Vitabergsparken ligt aan het einde van de straat.
Zoals gezegd, dit is een klein café en erg populair. Wil je hier op een zaterdag of zondag lunchen, dan is er de kans dat je een tijdje moet wachten op een tafel. Dit café is het wachten echter dubbel en dwars waard.

Pom & Flora Södermalm
Bondegatan 64
Stockholm
08 41 01 00 49
http://pomochflora.se/
Pom & Flora Vasastan
Odengatan 39
113 51 Stockholm

Dichtstbijzijnde metrostation
Skanstull, of neem bus 3/76 vanaf Slussen en stap uit bij halte Åsögatan voor Pom Och Flora Södermalm.
Voor de vestiging in Vasastan, neem de metro naar Odenplan of Tekniska Högskolan.

Written By
More from Anthony
Snus – het Zweedse alternatief voor roken
Met een blog over Stockholm en Zweden in het algemeen kun je...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *