Schaatsen in Kungsträdgården

Kungsträdgården schaatsenZweden zijn, net als Nederlanders, dol op schaatsen. De schaatsbaan in de Kungsträdgården(Koningstuin) wordt elk jaar dan ook zeer goed bezocht. Van eind november tot begin maart kan iedereen er terecht om over het ijs te glijden. De schaatsbaan in de Kungsträdgården in het centrum van Stockholm is al sinds 1962 een begrip en een van de populairste plekken om in de stad te schaatsen.

Vooral ‘s avonds is het rond de schaatsbaan erg gezellig. De baan is mooi verlicht en er spelen bands of schalt muziek uit speakers. Na afloop kun je bij een van de kraampjes in het park Glögg (Zweedse glühwein) en lussebullar (zoete broodjes met saffraan en rozijnen) kopen. Dit alles met de Zweedse opera, het beroemde warenhuis Nordiska Kompaniet en het koninklijk paleis om de hoek.

Ben je in het winterseizoen in Stockholm en wil je in sfeervolle setting midden in de stad genieten van een actieve bezigheid tussen de lokale bevolking? Dan is deze schaatsen in Kungsträdgården de juiste keuze.
Schaatsverhuur (per uur)
Kinderen: 30 SEK
Volwassenen: 70 SEK

Openingstijden
Dagelijks geopend tussen 09.00 en 21.00. In het weekend opent de schaatsbaan een uurtje later. De verhuur van schaatsen sluit een uur voordat de schaatsbaan sluit.

Adres
Schaatsbaan Kungsträdgården
Stockholm
Telefoonnummer
08-20 01 77
Dichtstbijzijnde metrostation
Kungsträdgården
Website
http://www.kungstradgarden.se

Written By
More from Stockholmblog
Gamla Stan in de nacht
Afgelopen week verhuisde ik naar de binnenstad van Stockholm. Naar Gamla Stan,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *