Maaltijden redden met app Karma

Karma app

Elke dag gooien we wereldwijd enorme hoeveelheden voedsel weg. Erg zonde natuurlijk, en dus zijn er in veel landen initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Zo begon de Zweedse supermarkt Coop in 2015 bijvoorbeeld met het verkopen van ‘lelijke groentes’. Deze groenten voldoen qua uiterlijk niet aan de strenge eisen van veel supermarkten en worden in veel gevallen weggegooid. Bij Coop krijgen klanten echter de kans om deze groenten toch te kopen. Sinds een paar jaar is er een app genaamd Karma voor iPhone en Android waarmee je in Stockholm maaltijden kunt redden zodat ze niet worden weggegooid.

Dagelijks bieden aangesloten restaurants, bakkerijen en cafés maaltijden met fikse kortingen aan, omdat het voedsel anders aan het eind van de dag in de prullenbak verdwijnt.

Veel populaire café’s zoals Wayne’s Coffee en Espresso House hebben zich bij de app aangesloten, net als veel bekende bakkerijen. Zo hebben gebruikers van Karma elke dag de keuze uit vele maaltijdsalades, broden, sandwiches en smoothies die met veel korting via de app kunnen worden gekocht. De applicatie maakt gebruik van gps en laat dus altijd de aanbiedingen bij jou in de buurt zien. Betalen gaat via de app nadat je een betaalkaart (bijvoorbeeld Visa of Mastercard) toegevoegd hebt aan je account. Na een aankoop ga je naar het café of restaurant toe en kun je met behulp van een barcode op je telefoon je betaalde maaltijd ophalen

Karma smartphone app

Het aanbod van maaltijden zal waarschijnlijk toenemen naar mate meer restaurants zich bij Karma aansluiten. Het gebruik van de app is helemaal gratis, je betaalt enkel voor het eten dat je gered hebt! Al met al is Karma dus een perfecte manier om voedselverspilling tegen te gaan en lekker te eten zonder je portemonnee te hoeven legen. Vergeet dus niet om Karma te downloaden als je een strikt budget hebt voor je reis naar Stockholm!
Je kunt de app downloaden voor zowel iPhone als Android.

Written By
More from Anthony
Budgettip: Met het openbaar vervoer naar vliegveld Arlanda
Met de vele luchtvaartmaatschappijen die dagelijks tussen Nederland en Stockholm vliegen, is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *