Kanelbullar; Zweedse kaneelbroodjes

Kanelbullar

Dat Zweden verzot zijn op taarten, gebakjes en zoete broodjes is geen geheim. Kanelbullar zijn in het Scandinavische land dan ook mateloos populair. Ze zijn te vinden bij elke bakkerij, tankstation, café en in het vriesvak van vrijwel alle Zweedse supermarkten. Een bezoek aan de Zweedse hoofdstad is volgens velen (en mij!) niet compleet zonder tenminste een paar zweedse cinnamon buns.

Kanelbullar zijn eigenlijk een kruising tussen kaneelbroodjes en een klein gebakje. De broodjes zijn zeer geliefd onder Zweden en worden vaak gegeten tijdens de Fika, de traditionele Zweedse koffiepauze. Kanelbullar zijn broodjes van luchtig deeg met een vulling van suiker en kaneel. Op de bovenkant van de Zweedse variant wordt vervolgens parelsuiker gestrooid.

Het mooie aan de Kanelbullar is dat iedereen z’n voorkeur heeft. Sommige mensen houden van bullar met krokant deeg, zelf heb ik de broodjes het liefst als ze net uit de oven komen. De Amerikanen eten hun ‘cinnamon rolls’ over het algemeen niet zonder zoet glazuur, iets dat je in Zweden niet snel zult tegenkomen.

Een beroemd café om kanelbullar te eten in Stockholm is Chokladkoppen, een café in Gamla Stan. Ook Saturnus is Östermalm is een populaire plek, de bullar zijn er reusachtig!

In de tussentijd stillen we hopelijk de honger met een recept om zelf Kanelbullar te maken. De officiële website van Zweden (Sweden.se) heeft een goed recept voor de lekkernij online staan. Veel bak- en eetplezier!

Written By
More from Anthony
Timelapse-video toont winters Stockholm
Het zit winterliefhebbers in Stockholm dit jaar niet mee, de dagen met...
Read More
Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *