Honderden paraplu’s opengeklapt voor Umbrella Project

The Umbrella Project Stockholm

Drottninggatan is de meest drukke én bekende winkelstraat van Stockholm en Zweden. Aan de lange straat zijn zo’n beetje alle grote Zweedse en buitenlandse modemerken gepresenteerd met tenminste 1 winkel. Daarnaast liggen ook het bekende plein Sergels Torg én het warenhuis Åhlens City aan Drottninggatan. Ondanks de populariteit van de straat, heeft de lange promenade door het vele beton en steen een nogal trieste uitstraling. Daar is nu in ieder geval tijdelijk verandering in gekomen: het modemerk Indiska heeft namelijk het kunstproject ‘The Umbrella Project’ naar de Zweedse hoofdstad gehaald.

The Umbrella project is een kleurrijk kunstproject dat oorspronkelijk uit de Portugese stad Águeda komt en daar al sinds 2012 jaarlijks straten opvrolijkt. Sindsdien is het project naar verschillende steden wereldwijd uitgebreid en gedurende de herfst van 2020 is Stockholm aan de beurt!

Het kunstproject bestaat uit maar liefst 1400 opengeklapte paraplu’s die in allerlei kleuren de hemel boven Drottninggatan opfleuren. Indiska heeft The Umbrella Project naar eigen zeggen naar Stockholm gehaald om winkeliers in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken en het Stockholmse stadscentrum nieuw leven in te blazen. De paraplu’s bungelen al sinds 25 september boven Drottninggatan en zijn nog tot en met 31 oktober te zien.
Ben je de komende weken niet in Stockholm en kun je Drottninggatan dus niet bezoeken? Droom dan weg bij de onderstaande kleurrijke foto’s van Magnus Ragnvid!

The Umbrella Project Stockholm
The Umbrella Project Stockholm
The Umbrella Project Stockholm
Tags from the story
,
Written By
More from Anthony
Alcoholprijzen in Zweden
Als ik aan Nederlanders vertel dat ik in Zweden woon, zijn er...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *