Hellasgården – natuur vlakbij de stad

Hellasgården
Stockholm, in vele opzichten steeds meer een wereldstad vergelijkbaar met Amsterdam en Berlijn. Toch is er in mijn opzicht één groot verschil: in Stockholm is het nooit ver zoeken naar natuur. Hellasgården is daar een perfect voorbeeld van, dit natuurgebied ligt namelijk een steenworp van de Stockholmse binnenstad. Je stapt in hartje Stockholm in de bus en je zit 15 minuten later aan de rand van een prachtig meer. Hier kun je wandelen, barbecuen, hardlopen, mountainbiken, in de sauna en zwemmen.

Hellasgården ligt in Nacka, ongeveer 7 km van het centrum van Stockholm. Het is een natuurgebied met in het midden het meer Källtorpsjön en is deel van het populaire Nacka natuurreservaat.

Hellasgården Stockholm

Hellasgården is oorspronkelijk de naam van de sportvereniging die bij het källtorpsjön ligt, maar in de volksmond wordt het hele gebied Hellasgården genoemt. Bij de sportvereniging hoort een minigolfbaan, een sauna en een restaurant. Ook is er een buitengym.

Bij het meer zijn om meerdere plekken strandjes en piertjes, zodat je er in de zomer naar hartelust kunt zwemmen. Voor de sportievelingen zijn er in het bos rondom het meer verschillende hardloop- en wandelroutes gemarkeerd met verschillende kleuren. Perfect als je wilt trainen op een route met veel hoogteverschil!

Ook in de winter

Bezoek je Stockholm in de herfst- of wintermaanden? Ook dan is een bezoek aan het meer de moeite waard. Zoals eerder gezegd duurt een busrit van Slussen naar Hellasgården maar 15 minuten en het is een mooi gebied om te wandelen. Als het echt koud is verandert Källtorpsjön in een van de mooiste schaatsmeren van Stockholm. Als het ijs dik genoeg is kun je schaatsen huren bij Hellasgården. Ook zijn er bij sneeuw langlaufroutes aangelegd.

Klinkt geweldig, hoe kom ik daar?
Op bezoek in de zomer en een fiets gehuurd? Goed nieuws, het natuurgebied is eenvoudig op de fiets bereikbaar vanaf de stad! Gebruik Google Maps om een routebeschrijving van jouw locatie naar Hellasgården te vinden met de fiets, er zijn overal in de omgeving goede fietspaden.

Met de bus is dit prachtige gebied ook eenvoudig bereikbaar. Vanaf Slussen brengt bus 401 richting Älta je binnen een kwartier naar halte Hellasgården. De bus gaat elke 20 minuten. Als je uitstapt loop door het tunneltje onder de autoweg en loop je vervolgens zo het natuurgebied in.

Informatie over deze plek
Hellasgården
Ältavägen 101
131 33 Nacka

Website
http://www.hellasgarden.se/en
Dichtstbijzijnde bushalte 
HellasgårdenWritten By
More from Anthony
Scandic Hotels lanceert hotelmerk Scandic Go
Scandic Hotels is een begrip in het hoge noorden, de hotelketens heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *