Grandpa; kleding- en vintagestore in SoFo

Grandpa Stockholm

Wil je op het Stockholmse eiland Södermalm een beetje goed voor de dag komen, dan ga je winkelen in SoFo. De afkorting SoFo staat voor Söder om Folkungagatan, dat dan weer ‘ten zuiden van Folkungagatan’ betekent. In deze week op Södermalm kun je veel winkels, restaurants, bars en lunchplekjes vinden. Hier geen grote winkelketens zoals H&M en Jack&Jones, maar particuliere winkeltjes met een gevariereerd en vaak unieke collectie. Een voorbeeld van een winkel waar je lang rond kunt neuzen is Grandpa op Södermannagatan, in het hart van SoFo.

Grandpa is een kledingwinkel in het hart van dit gebied en staat naast de kledingcollectie ook bekend om de toffe verzameling vintage- meubels en accessoires in de kelder. Neem wel je portemonnee mee als je op zoek gaat naar een antieke lamp of kekke kapstok, de unieke items komen met een prijskaartje.

Grandpa is er in geslaagd in hun winkel een collectie samen te stellen die erg gevarieerd is. Zo hangen grote merken als Gant naast iets minder bekende merken als Uniforms for the Dedicated, Velour en Knowledge Cotton Apparel. De focus ligt, zoals bij veel winkels op Södermalm, op Zweedse en Scandinavische designers. Dit zie je ook terug bij de interieursectie van Grandpa – kandelaars, doosjes en vazen van HAY en andere Scandinavische merken voeren de boventoon.

Grandpa Stockholm heeft ook vestigingen in Göteborg en Malmö en een tweede vestiging in Stockholm, op Gamla Brogatan.
De winkel op Södermalm heeft kledingcollecties voor zowel dames en heren en producten om je appartement in te richten. Grandpa is zeven dagen per week geopend, kijk voor openingstijden op www.grandpa.se. Op deze website is ook een webshop zodat je vanuit Nederland kunt winkelen.
Het dichtstbijzijnde metrostation is Medborgarplatsen of Skanstull, op vijf minuten loopafstand van Grandpa.

Written By
More from Stockholmblog
Gamla Stan in de nacht
Afgelopen week verhuisde ik naar de binnenstad van Stockholm. Naar Gamla Stan,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *