Grandioos ijs bij Kenny’s Gelato

Ondanks dat het zomerseizoen in Stockholm over het algemeen korter duurt dan in Nederland in België, is er hier geen gebrek aan ijssalons. Stockholms zijn namelijk verzot op ijs in allerlei soorten en smaken. Een van de meest populaire ketens in de stad is Stikkinikki, maar vandaag ga ik het hebben over de nieuwe ijssalon Kenny’s Gelato.

Kenny's Gelato
Bolletjes ijs met de smaak Kindersurprise en framboos bij Kenny’s Gelato op Djurgården

Kenny (de oprichter van de ijssalon) opende z’n eerste ijssalon in 2019 in Saltsjö-Boo, een rustige anonieme voorstad van Stockholm. Na een successvolle zomer daar opende deze lente een pop-up shop op het museumeiland Djurgården. Nu heeft Djurgården dit jaar een stuk minder bezoekers dan normaal vanwege thuisblijvende toeristen, maar de pop-up shop van Kenny’s gelato is een groot success.

Wat maakt Kenny’s Gelato speciaal? Naast schappelijke prijzen (tamelijk ongewoon voor de binnenstad voor Stockholm!) blijft de ijssalon aan de lopende band experimenteren met nieuwe smaken. Tijdens ons bezoek viel de varianten ‘Kindersurprise 😍’ en frambozensorbet vooral in de smaak, maar Kenny lijkt bijna wekelijks nieuwe smaken te introduceren. Wat dacht je bijvoorbeeld van sorbet van ‘gered’ fruit? Of ijs dat smaakt naar prosecco of vikingmede? Het is in ieder geval een briljante strategie om mensen meerdere keren te laten terugkeren.

View this post on Instagram

#kennysgelato

A post shared by Kennys Gelato (@kennysgelato) on

Met Kenny’s Gelato heeft Stockholm een nieuwe ijssalon waar je terecht kunt voor overheerlijk ijs in verrassende smaken. En nu maar hopen dat de pop-up shop op Djurgården wordt omgetoverd tot een permanente vestiging…

Meer informatie over Kenny’s Gelato
Vestiging Saltsjö-Boo
Tollare Kaj 10
132 49 Saltsjö-boo

Vestiging Djurgården
Djurgårdsvägen 68 (direct naast ABBA The Museum)
11521 Stockholm
Website: https://kennysgelato.se/

Tags from the story
Written By
More from Anthony
Mall of Scandinavia opent binnenkort deuren
De binnenstad van Stockholm heeft aan winkelcentra geen gebrek. Of je nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *