Flixtrain opent treinroute tussen Stockholm en Göteborg

Flixtrain Zweden Sweden

Met z’n felgroene voertuigen is Flixbus inmiddels een alledaags en veelgebruikt vervoersbedrijf in veel Europese landen, waaronder Zweden. Het spoorbroertje van Flixbus, Flixtrain, is echter minder bekend. Tot nu toe opereerde Flixtrain alleen enkele routes in Duitsland. Daar komt met de lancering van hun eerste Zweedse treinroute tussen Stockholm en Göteborg verandering in.

Populaire treinroute

Het spoor tussen Stockholm en Göteborg is een van de drukste treinroutes in Scandinavië, samen met de route Stockholm – Malmö (en Kopenhagen). Hierdoor moet het Zweedse spoorbedrijf SJ op deze route al langer concurrentie dulden van het oorspronkelijk uit Hong Kong afkomstige vervoersbedrijf MTR Express. Met de komst van Flixtrain lijkt een verdere prijzenoorlog op treinreizen tussen Stockholm en Göteborg slechts een kwestie van tijd.

Binnen 3 uur en 25 minuten van STO naar GBG met Flixtrain

De treinreis van Stockholm naar Göteborg duurt 3 uur en 25 minuten. Onderweg stopt de trein op verschillende stations, namelijk Södertälje, Hallsberg, Skövde en Falköping. Hiermee duurt de treinreis een stukje langer dan de eveneens verbinding van SJ met de X2000,-trein die je binnen 3 uur en 5 minuten van de ene naar de andere Zweedse stad laat reizen. Belangrijk is wel dat Flixbus in Stockholm station Flemingsberg als eindhalte heeft. Dit betekent dat een reis er voor een reis naar Stockholm Centralstation nog 19 minuten reistijd bij op moet tellen.

De fiets mag mee met Flixtrain!

Bijzonder aan Flixtrain is de mogelijk om je fiets mee aan boord te nemen van de trein. Dit kost slechts enkele tientallen Zweedse kronen extra en maakt het mogelijk om een fietstrip naar Göteborg (of Stockholm) met de trein te beginnen. Fietsplekken aan boord zijn beperkt, dus je doet er verstandig aan om op tijd te boeken.

Goedkope treinreizen vanaf 6 mei

Het oorspronkelijk Duitse treinbedrijf begint de dienstregeling op 6 mei 2021. Er rijden dagelijks twee of drie treinen tussen Stockholm en Göteborg. Met prijzen vanaf 129 SEK per enkele reis mag Flixtrain met recht een prijsvechter genoemd worden. Tickets kunnen geboekt worden op www.Flixtrain.se

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Anthony
Honderden paraplu’s opengeklapt voor Umbrella Project
Drottninggatan is de meest drukke én bekende winkelstraat van Stockholm en Zweden....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *