Tantolunden & Eriksdalslunden ; natuur op Södermalm

Tantolunden Erikdalslunden

Ik beschrijf het Stockholmse eiland Södermalm vaak als een hippe wijk. Lange winkelstraten met mooie winkels en overal waar je kijkt café’s en lunchrooms. Dit klopt natuurlijk voor een groot deel, maar Södermalm heeft ook een andere kant. Eriksdalslunden en Tantolunden op het eiland staan namelijk in het teken van kabbelend water, kleine zomerhuisjes op een helling en mensen die genieten van het groen.

Eriksdalslunden en Tantolunden zijn twee parken aan de zuidzijde van Södermalm die in elkaar overlopen. In de parken is plek om te sporten, te spelen, te picknicken en je kunt er in de zomer zelfs zwemmen. Ook zijn er enkele café’s aan het begin van het park waar je kunt bijkomen van je wandeltocht.

Pas op, door de steile paadjes en trappen kan het gebied in de winter glad zijn! Pas ook met betreden van het ijs, door de wind kan het ijs lang verraderlijk zijn!

De snelste manier om in het park te komen is door de metro te nemen naar tunnelbanastation Skanstull. Loop voorbij Åhlens en sla linksaf naar Eriksdalsbadet. Vervolgens kun je aan de rechterkant het park Eriksdalslunden in lopen. Tantolunden is te bereiken vanaf tunnelbanastation Hornstull.

Bekijk hieronder een korte video over de stadsparken Eriksdalslunden en Tantolunden

Written By
More from Stockholmblog
Skansen; Zweeds openluchtmuseum en dierentuin
Skansen is een openluchtmuseum je alles kunt vinden waar Zweden zo bekend...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *