Een nieuwe start


Zoals wel vaker het geval de afgelopen jaren, kent mijn interesse voor het schrijven van artikelen ups en downs. Soms barst ik van de inspiratie, dan kan ik moeiteloos tien nieuwe artikelen over Stockholm schrijven. En soms…soms kijk ik weken niet naar deze website om. (Sorry!)

Begin 2019 was zo’n periode waar ik bijna vergeten was hoeveel tijd ik over de jaren in Stockholmblog.nl gestoken had. Totdat ik ineens een email van mijn webhosting kreeg: “Malware detected on Stockholmblog!“. In de periode dat ik met alles behalve de website bezig was, had een sluwe hacker een bitcoin-harvesting programma in de code van de website verstopt. Oeps! Halsoverkop moest daar dus iets aan gedaan worden en de meest simpele optie op dat moment was: de stekker eruit! Ik maakte de moeilijke keuze om de hele website leeg te halen, om mijzelf ervan te verzekeren dat alle software van de ongenode gast verdwenen was. 

Daar zat echter wel een nadeel aan: alle artikelen van de afgelopen jaren verdwenen ook. Een vluchtige back-up heb ik gemaakt, maar ik heb nog niet kunnen (durven?) uitzoeken of daarvan nog iets te redden valt.

Dus op dit moment: een schone lei. Ik beloof: Stockholm is nog steeds even mooi als voorheen (al is het soms moeilijk te geloven na de zoveelste maartse sneeuwstorm) en ik ga er weer over schrijven. Jag lovar!

/Anthony

Written By
More from Anthony
Flemingsbergsskogen – natuur vlakbij de stad
Stockholm is in veel opzichten een metropool; er wonen meer dan een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *