Buitenbioscoop in de schemering bij Södra Teatern

Mosebacke sommarbio buitenbioscoop

Normaliter wordt er in Stockholm jaarlijks een ‘open air cinema’ georganiseerd in Augustus. Het park Rålambshovsparken verandert dan wekelijks in een enorme buitenbioscoop waar recente en minder recente films in de buitenlucht worden vertoond aan honderden toeschouwers. Hoewel dit evenement dit jaar niet door kon gaan vanwege Covid-19, is er toch de mogelijkheid om in de schemering films te bekijken tijdens de Stockholmse zomer.

Södra Teatern, een restaurant, bar en club op Södermalm, organiseert namelijk ‘Sommarbio på Mosebacke’, een kleinschalige buitenbioscoop op het terras Mosebacke. Daar kun je gedurende augustus en begin september elke zondagavond terecht voor het bekijken film in de buitenlucht.

Totoro op Mosebacke
Op 2 augustus draaide de film Totoro op Mosebacke

Mosebacke heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen om het evenement veilig te laten verlopen. Zo moet elke bezoeker aan een tafel plaatsnemen, en wordt er slecht een beperkt aantal bezoekers toegelaten op het terras. Ook zijn er plantenbakken geplaatst tussen de zitplaatsen zodat het eenvoudig is om afstand van elkaar te bewaren.


De films beginnen elke zondagavond om 20.00. Belangrijk om te onthouden dat de films Zweedse ondertiteling hebben. Ben je de Zweedse taal niet machtig, dan is het belangrijk een filmavond uit te kiezen waar een engelstalige film gedraaid wordt.

Toni Erdmann (9 Aug) – Duitstalig
Nånting måste gå sönder (16 Aug) – Zweedstalig
Babyteeth (23 Aug) – Engelstalig
Gräns (30 aug) – Zweedstalig
En kärlekshistoria (6 Sep) – Zweedstalig

Naast een gezellig filmavond trakteert Mosebacke ook op een van de mooiste uitzichten over Stockholm! Södra Teatern Mosebacke ligt op vijf minuten lopen van metrostation Slussen. Indien je in de buurt een hapje wilt eten ligt Taqueria La Neta om de hoek.
Voor meer informatie over de filmavonden kun je terecht op de Facebookpagina van Södra Teatern.

Written By
More from Anthony
No-nonsense dumplings in hartje Södermalm
Net als iedere wereldstad heeft Stockholm restaurants voor ieders smaak. Van traditionele Zweedse...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *