Arlanda Express – binnen 20 minuten in Stockholm

Arlanda AirportStockholm Arlanda is het grootste vliegveld van Zweden en ligt op ongeveer 40 kilometer van Stockholm. Stockholm Arlanda bedient vooral reguliere vliegtuigmaatschappijen, prijsvechters als Ryanair landen meest op Stockholm Skavsta of Bromma.

Er zijn verschillende manieren om vanaf Stockholm Arlanda Airport naar de binnenstad van Stockholm te reizen. Verreweg de snelste optie is de Arlanda Express, een hogesnelheidstrein tussen Stockholm Arlanda en Stockholm Centralstation. De Arlanda Express brengt je met een snelheid van 200 kilometer per uur in 20 minuten van het vliegveld naar het Centraal station, midden in de stad.

Zodra je arriveert in de aankomsthal van Stockholm Arlanda zul je bordjes zien die je de weg naar de Arlanda Express wijzen. Het station van de Arlanda Express ligt ondergronds, in de terminals zijn liften aanwezig die je direct naar het perron brengen. Bij de liften zijn ook kaartautomaten te vinden voor de Arlanda Express. Ook bij het Arlanda Visitors Centre op het vliegveld zijn tickets voor de treinverbinding te koop. Betalen kan met cash, creditcard en pinpas met maestro-logo. Aan boord een ticket kopen kan ook, je betaalt dan wel 100 SEK meer per kaartje.

Arlanda Express
Stefan Andersson

Een voordeel van de Arlanda Express is het feit dat je bijna nooit lang hoeft te wachten. Er vertrekt elke 10-20 minuten een trein richting Stockholm. Er wordt niet gestopt op stations tussen Arlanda Airport en Stockholm Centralstation.

Overigens kleeft er ook een nadeel aan deze snelle manier van reizen, het is namelijk tamelijk duur. Voor een enkele reis betaal je als volwassene 295 SEK, een retourtje kost 570 SEK. Jongeren onder de 26 jaar en senioren zijn met 165 SEK per enkeltje overigens een stuk goedkoper uit.
Ook heeft de Arlanda Express aanbiedingen als je met anderen reist. Zo kosten 2 enkeltjes slechts 350 SEK.

Reizen met de trein is snel en comfortabel, maar er hangt dus wel een prijskaartje aan. Door dit prijskaartje en de hoge frequentie is de trein vaak vrij rustig en is er genoeg zitplek beschikbaar. Er zijn goedkopere manieren om van en naar het vliegveld te reizen, zoals het openbaar vervoer.

Leuk feitje: Bij aankomst op Stockholm Centralstation worden de passagiers verwelkomd door de stemmen van Zweedse uitvinders. Lees hier meer over op de website van Arlanda Express.

Kijk voor actuele reisinformatie en tarieven op de website.Tags from the story
, , , ,
Written By
More from Anthony
Winkelen tot je erbij neervalt in Mall of Scandinavia
Een prachtig winkelcentrum met bekende Zweedse designwinkels zover het oog reikt. Klinkt...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *